Yerba Mate Taragui Naranja Oriente Pomarańcz Zobacz większe

Yerba Mate Green FUERTE

Nowy produkt

YERBA MATE GREEN FUERTE

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Ostatnie egzemplarze!

zł 31.90 brutto

Więcej informacji

Oferujemy Państwu najwyższej jakości towar. Nasze produkty są pierwszej jakości i zawsze z odpowiednio długim terminem ważności. Zdjęcia są autentyczne, przedstawiają produkt jaki Państwo otrzymają.

NAZWA:

Yerba Mate GREEN FUERTE

Oryginalna Yerba Mate Green Fuerte to mieszanka o wyjątkowym smaku, w której skład wchodzą: mate green (90%), dodatki (10%; w różnych proporcjach guarana, liście miłorzębu japońskiego, jagody goji, catuaba, mięta, liście porzeczki, trawa cytrynowa). Aromatyzowane aromatem kaktusowym. To yerba mate z najwyższej półki. Z tego gatunku zielonej mate tworzone są najbardziej znane i doceniane na rynku mieszanki wzbogacane ziołami i owocami. Oryginalna Yerba Mate Green Fuerte pobudza wyjątkowo silnie. Dzięki zawartości guarany wspomaga koncentrację i ułatwia naukę. Podobne działanie wykazuje miłorząb japoński. Tajemnicza catuaba w jej składzie wytwarzana jest z kory drzewa uznawanego w medycynie ludowej Amazonii za afrodyzjak. Bez obaw - nie powoduje ona żadnych skutków ubocznych. Jagody goji mają wszechstronnie korzystne działanie na cały organizm, wpierając odporność i poprawiając ogólne funkcjonowanie. Dodatek liści porzeczki i trawy cytrynowej to sekrety jej wyjątkowego smaku, w którym nie wyczujemy charakterystycznej dla niektórych gatunków mate goryczy. W związku z tym Mate Green Fuerte polecana jest osobom początkującym, które obawiają się smaku yerby. Jak wszystkie rodzaje yerba mate green charakteryzuje się delikatnym posmakiem, a dzięki dodatkom ziołowym i owocowym wyróżnia się pięknym aromatem.

WAGA:

400g.

Właściwości mate:

  • Hamuje apetyt, a dokładniej łagodzi łaknienie, blokując odpowiednie receptory w mózgu. Indianie potrafili obejść się bez jedzenia przez wiele dni, pijąc i żując tylko mate...

  • Zawiera wiele witamin: A, C, E, B1,B2, karoten, ryboflawinę, kwas nikotynowy, pantotenian wapnia, magnez, żelazo, potas, sód, krzem, fosforany, kwas chlorowodorowy, chlorofil, cholinę inozytol i witaminę H. Naukowcy stwierdzili, że mate zawiera wszystkie niezbędne do podtrzymania życia witaminy.

  • Zawiera mateinę, która działa pobudzająco, tak jak kofeina i tanina, lecz nie powoduje wzrostu ciśnienia i bezsenności.

  • Napar mate znakomicie działa na organizm człowieka. Poprawia koncentrację, wyostrza zmysły, zwiększa odporność na stres i polepsza nastrój.

  • Uznawana jest za środek przeciwreumatyczny.

  • Jest moczopędna, dzięki czemu usuwa toksyny z organizmu.

  • Wspomaga przemianę materii i wydalanie. Prowadzi do spalania większej ilości kalorii.

  • Zawiera ksantynę, która rozluźnia mięśnie i rozszerza oskrzela, dzięki czemu wspomaga leczenie astmy.

  • Stymuluje centralny układ nerwowy, nie powodując uzależnienia.

  • Obniża ciśnienie krwi.

  • Nie ma negatywnego wpływu na sen.

  • Nie jest jednak wskazana dla ludzi z chorobą wrzodową.

Parzenia w kalebase: napełnić 1/3 kalebase liśćmi mate, przewróć do góry nogami i parę razy potrząsnąć. Ma to na celu odpowiednie ułożenie liści. Kalebase należy trzymać pod kątem, by fusy mogły zgromadzić się na dole na ukos. Następnie dodać letniej wody o temperaturze 75 stopni Celsjusza (około 8 minut od momentu zagotowania się wody), tak aby zalała dno. Pozwolić, aby fusy nasiąkły, a potem włożyć głęboko metalową słomkę zwaną bombillą, wessać pierwsze gorzkie fusy i wypluć je. Następnie napełnić kalebase wodą do pełna, zaczekać około 5 minut i pić! Krótszy czas parzenia powoduje, że mate jest mocniejsza i bardziej pobudzająca oraz ma lżejszy smak. Napar można uzupełniać parokrotnie. Pierwsze parzenie jest najmniej smaczne, dlatego pije je przeważnie gospodarz, gdyż nie wypada podawać go gościom.
Mate można zalać również zimną, wręcz lodowatą wodą, ale dopiero za drugim razem. Polecamy na ciepłe dni!
Według zwyczaju Gaucho kalebase jest przekazywana gościom i za każdym razem zalewana wodą do pełna (jeden napar dla jednej osoby). Bombilla nie może być używana do mieszania. Oprócz tradycyjnego zaparzenia w kalebase można zaparzać mate kilkakrotnie w sposób europejski, kubek z zaparzaczem.
Produkt przechowywać w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu, szczelnie zapakowane.

Jeśli mają państwo jeszcze jakieś pytania chętnie służę pomocą oraz zapraszam na mój blog poświęcony herbacie, kawie oraz przyprawom.

Produkt przechowywać w szczelnym opakowaniu w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu.

www.galeriaherbaty.blogspot.com

Dziękuje serdecznie za odwiedziny oraz zapraszam ponownie.

Rosienke Marcin

Galeria Herbaty