Herbata czarna rosyjska karawana Zobacz większe

Czarna herbata LAWINA SMAKU wyjątkowo aromatyczna.

Nowy produkt

Herbata czarna LAWINA SMAKÓW.

Więcej szczegółów

60 Przedmioty

zł 6.40 brutto

Więcej informacji

Oferujemy Państwu najwyższej jakości towar. Nasze produkty są pierwszej jakości i zawsze z odpowiednio długim terminem ważności. Zdjęcia są autentyczne, przedstawiają produkt jaki Państwo otrzymają.

NAZWA:

LAWINA SMAKÓW.

SKŁAD:

Wyśmienita, czarna herbata cejlońska z dodatkiem: werbena, liść chryzantemy, wrzos, kolendra, porzeczka liofilizat, pieprz, aromat.

AROMAT:

Wyjątkowo zmysłowa herbata.

WAGA:

50g.

Herbaty tego rodzaju wytwarzane są z liści fermentowanej herbaty zielonej. Procesy, którym poddawane są zebrane zielone liście znacznie się różnią w zależności od regionu, jednak można wyróżnić parę podstawowych etapów obróbki: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie.

  • Działa pobudzająco-zawiera dużo teiny.

  • 64505_3347_free.jpgHamuje rozwój bakterii w układzie pokarmowym i pobudza go do wydzielania soków trawiennych

  • Obniża ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie zmniejszając ryzyko wystąpienia chorób serca.

  • Zawarte w czarnej  herbacie flawonoidy wzmacniają naczynia krwionośne i przeciwdziałają zakrzepom krwi.

  • Dzięki zawartości fluoru chroni zęby przed próchnicą.

  • Zawiera dużo garbników, co może zmniejszyć wchłanianie się minerałów i mikroelementów do organizmu.

  • Garbniki wydzielane w trakcie długiego parzenia zmniejszają ryzyko zachorowania na niektóre rodzaje raka. Jednak herbata traci swój smak, staje się gorzka i może powodować zgagę

Aby napar zachował najlepsze właściwości smakowe i unikalny aromat herbatę należy zaparzyć w ogrzanym wrzącą wodą, a następnie do sucha wytartym porcelanowym czajniczku używając miękkiej wody doprowadzonej do stadium „białej wody”. Stadium „białej wody” to moment, gdy woda wrze już na tyle, że pęcherzyki pary nadają jej biały kolor. Nie można jednak przesadzić, ponieważ gdy wrzątek osiągnie zbyt wysoką temperaturę aromat naszej herbaty uleci wraz ze zbyt gwałtownie parującą wodą.
Zasada „miękkiej wody” nie dotyczy tu herbat z regionu Assam – susz lepiej parzy się w twardej wodzie. Wsyp od połowy do jednej łyżeczki suchej herbaty na każde 0,2litra wody. Jedna łyżeczka w tym wypadku odpowiada 2,5g. Jeśli parzysz herbatę w dzbanku lub czajniku dodaj dodatkową łyżeczkę na każdy litr naparu.

Wszystkie herbaty pakuję w dniu wysyłki w torebki przeznaczone do pakowania herbat, dodatkowo zostaną zgrzane oraz założony zostanie klips, co gwarantuje, że po dotarciu przesyłka nie straci nic z aromatu ani świeżości. Na torebkach będzie etykieta z nazwą, składem, pochodzeniem, datą ważności.

Jeśli mają państwo jeszcze jakieś pytania chętnie służę pomocą oraz zapraszam na mój blog poświęcony herbacie, kawie oraz przyprawom.

Produkt przechowywać w szczelnym opakowaniu w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu.

www.galeriaherbaty.blogspot.com

Dziękuje serdecznie za odwiedziny oraz zapraszam ponownie.

Rosienke Marcin

Galeria Herbaty