Herbata czarna rosyjska karawana Zobacz większe

Herbata czarna świąteczna WIGILIJNY WIECZÓR.

Nowy produkt

Herbata czarna świąteczna WIGILIJNY WIECZÓR. 

Więcej szczegółów

60 Przedmioty

zł 6.30 brutto

Więcej informacji

Witam serdecznie w mojej herbaciarni Galeria Herbaty:

Oferujemy Państwu najwyższej jakości towar. Nasze produkty są pierwszej jakości i zawsze z odpowiednio długim terminem ważności. Zdjęcia są autentyczne, przedstawiają produkt jaki Państwo otrzymają.

NAZWA: WIGILIJNY WIECZÓR, wyjątkowo świąteczny aromat.

SKŁAD: Wyśmienita, czarna herbata z dodatkiem: skórka pomarańczy, migdały, goździki, cynamon, płatki róży, truskawka, malina, anyż, anyż, aromat..

AROMAT: Aromatyczna herbata idealna na okres świąteczny, doskonała przy wigilijnym stole.

WAGA: 50g.

Właściwości zdrowotne herbat czarnych:

Herbaty tego rodzaju wytwarzane są z liści fermentowanej herbaty zielonej. Procesy, którym poddawane są zebrane zielone liście znacznie się różnią w zależności od regionu, jednak można wyróżnić parę podstawowych etapów obróbki: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie.

  • Działa pobudzająco-zawiera dużo teiny.
  • Hamuje rozwój bakterii w układzie pokarmowym i pobudza go do wydzielania soków trawiennych
  • Obniża ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie zmniejszając ryzyko wystąpienia chorób serca.
  • Zawarte w czarnej herbacie flawonoidy wzmacniają naczynia krwionośne i przeciwdziałają zakrzepom krwi.
  • Dzięki zawartości fluoru chroni zęby przed próchnicą.
  • Zawiera dużo garbników, co może zmniejszyć wchłanianie się minerałów i mikroelementów do organizmu.
  • Garbniki wydzielane w trakcie długiego parzenia zmniejszają ryzyko zachorowania na niektóre rodzaje raka. Jednak herbata traci swój smak, staje się gorzka i może powodować zgagę.

"Herbata jest podróżą w wiele miejsc, ale przede wszystkim zabiera nas tam, gdzie znajdujemy spokój i ciszę, gdzie możemy naładować akumulatory i się odprężyć".

Aby napar zachował najlepsze właściwości smakowe i unikalny aromat herbatę należy zaparzyć w ogrzanym wrzącą wodą, a następnie do sucha wytartym porcelanowym czajniczku używając miękkiej wody doprowadzonej do stadium „białej wody”. Stadium „białej wody” to moment, gdy woda wrze już na tyle, że pęcherzyki pary nadają jej biały kolor. Nie można jednak przesadzić, ponieważ gdy wrzątek osiągnie zbyt wysoką temperaturę aromat naszej herbaty uleci wraz ze zbyt gwałtownie parującą wodą.

Zasada „miękkiej wody” nie dotyczy tu herbat z regionu Assam – susz lepiej parzy się w twardej wodzie. Wsyp od połowy do jednej łyżeczki suchej herbaty na każde 0,2litra wody. Jedna łyżeczka w tym wypadku odpowiada 2,5g. Jeśli parzysz herbatę w dzbanku lub czajniku dodaj dodatkową łyżeczkę na każdy litr naparu. Produkt przechowywać w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu, szczelnie zapakowane.

Jeśli mają państwo jeszcze jakieś pytania chętnie służę pomocą oraz zapraszam na mój blog poświęcony herbacie, kawie oraz przyprawom.

www.galeriaherbaty.blogspot.com

Dziękuje serdecznie za odwiedziny oraz zapraszam ponownie.

Rosienke Marcin

Galeria Herbaty

30 innych produktów w tej samej kategorii: