papryka czerwona Zobacz większe

PAPRYKA CZERWONA - SŁODKA świeża, naturalna

Nowy produkt

PAPRYKA CZERWONA SŁODKA MIELONA.

Więcej szczegółów

20 Przedmioty

zł 1.69 brutto

Więcej informacji

Witam serdecznie w mojej herbaciarni Galeria Herbaty.

Oferujemy Państwu najwyższej jakości towar. Nasze produkty są pierwszej jakości i zawsze z odpowiednio długim terminem ważności. Zdjęcia są autentyczne, przedstawiają produkt jaki Państwo otrzymają.

NAZWA: PAPRYKA CZERWONA - SŁODKA.

SKŁAD: Papryka czerwona - słodka, mielona.

Tylko naturalne składniki, bez glutaminianów oraz innej chemii.

ZASTOSOWANIE: Papryka słodka polecana jest do każdego rodzaju mięs duszonych, pieczonych, sosów, zup, ryb, fasoli, kapusty czy potraw z ryżu i makaronu.

WAGA: 50g.

Przyprawy zostaną zapakowane w dniu wysyłki w mocne woreczki strunowe, które gwarantują dotarcie przyprawy z pełnią aromatu i świeżości. Oraz zapewniająwielokrotne otwieranie i zamykanie woreczka z przyprawą.

Na woreczku będzie etykieta z informacją o składzie, wadze, z nazwą przyprawy oraz datą ważności.

Produkt przechowywać w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu, szczelnie zapakowane.

Papryka jest warzywem bogatym w witaminy (szczególnie w witaminę C oraz beta-karoten) i sole mineralne np. potas, wapń. Spożywanie papryki pomaga obniżyć ciśnienie krwi oraz chroni przed chorobami układu krążenia. Zawarte w niej polifenole usuwają wolne rodniki, które przyspieszają proces starzenia się komórek a co za tym idzie naszego organizmu. Papryka czerwona stanowi cenne źródło witaminy C oraz witamin o właściwościach antyoksydacyjnych A i E, które określane są mianem witamin płodności i młodości. Papryka żółta i papryka czerwona zawierają czterokrotnie więcej witaminy C niż cytryna. Wyciąg z ostrych odmian papryki zawierającej capsaicynę znajduje zastosowane w medycynie pod postacią maści, plastrów i mazideł, wykorzystywanych do leczenia nerwobólów. Spożywanie surowej lub duszonej papryki wspomaga procesy trawienia, dlatego zalecane jest w atonii żołądka i jelit, niedostatecznym wydzielaniu soków trawiennych, wzdęciach i zaparciach. Zawarte w papryce substancje fitoaktywne wykazują działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne oraz poprawiają działanie układu immunologicznego, dlatego jej spożywanie jest szczególnie zalecane w okresie jesienno-wiosennym.

Jeśli mają państwo jeszcze jakieś pytania chętnie służę pomocą oraz zapraszam na mój blog poświęcony herbacie, kawie oraz przyprawom.

www.galeriaherbaty.blogspot.com

Dziękuje serdecznie za odwiedziny oraz zapraszam ponownie.

Rosienke Marcin

Galeria Herbaty

30 innych produktów w tej samej kategorii: